Tre republikaner före Clinton i ny mätning

Den demokratiska presidentkandidaten Hillary Clinton kommer efter tre republikanska presidentkandidater i tre av de viktigaste delstaterna, rapporterar CNN i Clinton trails top Republicans in battleground states:

I Colorado leder guvernör Scott Walker med 47-38 procent över Clinton om de ställs mot varandra, senator Marco Rubio leder med 46-38 procent och Jeb Bush med 41-36 procent. I Iowa leder Walker med 45-37 mot Clinton, Rubio med 44-36 och Bush 42-36 procent. Och i Virginia, där Clinton kommer närmast sina republikanska motståndare, leder Walker med 43-40, Bush med 42-39 och Rubio 43-41 procent av de tillfrågade.

Mätningen publicerades idag av Quinnipiac University, där en talesperson säger om Hillary Clinton: “Hon har förlorat mark i de viktigaste delstaterna och i nyckelfrågor om hennes ärlighet och ledaregenskaper.”
Man konstaterar också: “Hillary Clintons siffror gränsar till avgrunden när det gäller ärlighet och tillit, men Wisconsinguvernören Scott Walker kämpar ännu med att bli en välkänd kandidat.”
Så ser nog handikappen ut, ja. Men det positiva för Walker är att han lär bli känd om republikanerna utser honom till partiets kandidat, medan det är betydligt svårare för en ökänd kandidat att bli av med den misstro som slagit rot i väljarkåren.

Rulla till toppen