‘S låter Malmö bli lagslös stad’

I Sydsvenskan skriver kommunpolitikern John Roslund (M) en avslöjande artikel om hur Malmö styrs, S accepterar att Malmö blir mer eller mindre laglösa:

Malmö kommun arrangerar varje år mängder av seminarier kring olika fenomen, kring allt från gröna tak till hbtq-frågor, men någon utbildning kring brottsförebyggande arbete eller tydliga ställningstaganden kring hur staden ska arbeta för att komma till rätta med våldet förekommer inte.
Våld och gangsterfasoner kan inte polisen lösa på egen hand. Det är ett samhällsproblem som uppstår när människor känner sig utanför.
I Malmö har framför allt handlingsförlamade socialdemokrater skapat ett utanförskap genom att fokusera på att inviga tjusiga byggnader i ena delen av staden och blunda för misslyckade skolresultat, ökande utanförskap och ökat våld i den andra delen. Så tar man inte ansvar för staden.

Äntligen en politiker som tar upp något väsentligt. Tydliga moraliska ställningstaganden om hur människor ska bete sig i vårt samhälle lyser med sin frånvaro från politiskt håll. Istället märks ständiga ursäkter och bortförklaringar. Tänk om någon kunde slå näven i bordet och med handlingskraft slå fast vad som gäller.

Rulla till toppen