TV4 viker sig för vänsterns näthat

TV4 anlitade först 21-åriga Louise Andersson Bodin från Grums till ett nöjesprogram. Sedan ställde sig någon som kallar sig Adam Tensta, som just släpper en ny skiva, upp från TV4:s morgonsoffa med anklagelser om att kanalen anlitar rasister. Mediegenomslaget blev stort, mycket större än vad hans musik någonsin fått. Det var förmodligen också skälet till utfallet — PR och genomslag i medierna för sig själv och det han ville sälja. Att anklaga andra för rasism är nu bästa sättet att skapa uppmärksamhet.
Näthat och hot från vänster (sk ”antirasister”) startade omedelbart mot 21-åringen. Och TV4 sparkar henne — av ”säkerhetsskäl” och därför att det skulle bli ”fel fokus” om hon är med i TV-program, underförstått: hon drar in rasismdebatt i underhållningssammanhang. Bättre då att förnedra och tysta henne.
Så ser den allt smalare åsiktskorridoren ut.
Se mer: DN, Nyheterna 24.

Rulla till toppen