Miljardregn över Grekland ska forsätta

Efter 17 timmars förhandlingar har Grekland inte fått de 7,2 miljarder euro man talat om under våren, inte heller de 53,5 miljarder euro som nämnts senaste dagarna, utan 86 nya sköna euromiljarder i “reformpaket”, dessutom 12 miljarder euro i snabbt “nödlån” till banksektorn som totalt “behöver” 25 miljarder euro för rekapitalisering, skriver Avanza.
111 miljarder euro, mer än 1000 miljarder kronor. Det blir ingen dålig timpeng för 17 timmars förhandlingar.
Grekland fortsätter skinna eurozonen på pengar. STORA pengar. Allt för att övriga vill rädda ansiktet på eurovalutan.
Man hävdar att det vore riskfyllt för hela ekonomin om Grekland lämnade eurozonen. Men är det inte minst lika riskfyllt att skapa en ekonomi där man belönar slösaktighet, ansvarslöshet och där man struntar i alla regler? Det är ju precis det man nu gör. Man belönar de som inte sköter sig, medan de som arbetar och sliter får betala kalaset.
Den regeringskris som medierna i Finland förvarnat om på grund av Sannfinländarnas motstånd mot nya lån var en tidningsanka. Partiledaren och utrikesministern Timo Soini kommenterar uppgifterna med: “Skrattretande”. Det vore “vanvettigt” att låta De gröna, SDP, SFP och Vänsterförbundet, som alla har andra åsikter än Sannfinländarna om Grekland, att gå in i regeringen istället.

Rulla till toppen