Leif GW: Grekland bluffar

I Expressen skriver Leif GW Persson en underbar krönika som summerar allt som behöver sägas om Grekland: Ett dåligt skämt! Han skriver bland annat:

När Greklands politiker åker till Bryssel för att trilskas med sina långivare är det inte med allmänna färdmedel, medförd matsäck och övernattning på vandrarhem vilket ju vore både logiskt och rimligt med tanke på deras situation och hur de hamnat där.
Tvärtom så genomförs den Canossavandringen med hjälp av privata jetplan och helikoptrar, limousiner, de största sviterna på de bästa hotellen, överdådiga middagar och luncher och varje minister medför givetvis det vanliga entouraget på dryga tiotalet medhjälpare vars egentliga arbetsuppgifter undandrar sig allt utom en grekisk bedömning. Skräddarsydda kostymer, Rolexklockor och inte en tagelskjorta så långt ögat ser.
Bara en hoper vanliga skojare som lever och ser ut som de faktiskt lär och vad hände för övrigt med den typen av ekonomisk granskande journalistik?

Ja, journalistiken har varit fullständigt undermålig när man gör allt för att framställa skojarna som stackars offer.
Jag hoppas Finland fullföljer sin hårda linje och säger nej till att luras en gång till på 500 nya miljarder kronor.

Rulla till toppen