Nu är George W Bush mer populär än Obama

Förre amerikanske presidenten George W Bush har nu högre förtroende än president Barack Obama. På punkt efter punkt har de analyser och strategier om de internationella säkerhetshoten som Bush gav visat sig rätt, eller i alla fall mer rätt än efterträdaren som visat sig ha fel i de flesta strategiska val han gjort.
Barack Obama har nu förtroende hos 45 procent av amerikanerna medan 49 procent saknar förtroende för honom (netto -4).
Samtidigt har George W Bush stadigt vunnit tillbaka respekt så att han nu har förtroende hos 52 procent av amerikanerna medan 43 procent inte har det (netto +9).
Frågan är vad det får för betydelse i kommande presidentvalrörelse. Normalt har inte utrikespolitik någon större betydelse, men med tanke på den växande styrkan i islamsk extremism och terrorism kan utvecklingen bli i högsta grad inrikespolitiskt signifikant.

Rulla till toppen