Dags att fälla vänsterregeringen

Efter bara ett halvår vid makten döms regeringen ut. Svenska folket har helt tappat tilltron till Socialdemokratin.
Igår kom TNS/Sifo-mätning om vem som har högst förtroende på olika politikområden. DI summerar:

Vid en undersökning före valet tyckte 33 procent att S jobbpolitik var bäst, medan 32 procent föredrog Moderaternas. Nu har opinionen helt svängt till 38-22 i M:s favör.
Före valet ansåg 41 procent att M har bäst ekonomisk politik, mot 26 procent för S. Nu har det gapet ökat till 44-18.
Vad gäller skolpolitiken höll 29 procent på S före valet, mot 22 procent för tvåan Folkpartiet (FP). Nu har S-ledningen minskat till 17-16.

Idag, på första maj, kommer DN/Ipsos med partisympatimätning som ger S bottensiffror. Alla allianspartier går upp medan alla rödgröna backar, Socialdemokratin med 3 procentenheter till bara 27,7 procent.

S-MP-V. . . . . . . 41,1 procent (-3,4)
M-C-FP-KD . . . . 40,8 procent (+1,7)

De tidigare regeringspartierna börjar kvickna till efter den misslyckade valrörelsen förra året. De nya partiledarna är på plats. Det börjar bli dags att på allvar utmana den svaga regeringen som istället för att regera i mitten tagit extremt många steg ut på vänsterkanten.
Vid näste tillfälle då regeringen lägger fram ett uppenbart vänsterförslag är det dags att rikta misstroendevotum och fälla eländet.
Alliansen kan överta regeringsmakten och återgå till den i europeisk jämförelse framgångsrika ekonomiska politik man bedrivit i åtta år. Det parlamentariska priset är att börja bedriva en något mer restriktiv invandringspolitik. Detta samtidigt som kommunerna går på knäna och inte klarar av den flyktingvåg som förutspås. Integrationen har inte fungerat sedan 70-talet. Det måste få konsekvenser i form av att den förda politiken omprövas.
Det skulle naturligtvis av medievänstern utmålas som en eftergift till Sverigedemokraterna. Men om man har den mängd kurage och integritet som regeringsbildare måste ha, då kan man navigera efter egen kurs trots allt skitprat i medierna. Det avgörande är att svenska folket vid nästa val 2018 förstått vad Alliansens politik går ut på.
Jag tycker det vore skam om en regeringskonstellation som kan ta makten när som helst, avstår bara därför att man är rädd för vad medievänstern ska gorma om.

Rulla till toppen