FN är en genomkorrupt organisation

I Sverige hyllas alltid Förenta Nationerna som det godaste av det goda på det globala planet. FN är svaret på allt. FN är solidaritet och fred, till skillnad från det elaka, hårda, militära Nato-samarbetet.
I verkligheten är FN en genomkorrupt organisation vilket blir tydligt i dessa dagar då en svensk FN-diplomat stängs av. Då måste han ju ha gjort något skumt. Ja, enligt FN har han det: Larmade om sexuella övergrepp – stängs av.
En intern FN-rapport, ”Sexuella övergrepp mot barn av internationella beväpnande trupper”, hemligstämplades och begravdes istället för att överlämnas till åklagare. Då såg den svenske FN-medarbetaren Anders Kompass till att skicka över rapportent till åklagare i FN-truppens hemland. För detta riskerar han nu att avskedas.
Brittiska Guardian rapporterar, UN aid worker suspended for leaking report on child abuse by French troops:

Anders Kompass har överlämnat ett hemligt dokument till franska myndigheter eftersom FN inte stoppat utnyttjande av barn i Centralafrikanska republiken.

Detta är verklighetens FN. Kanske dags att revidera den glorifierande bilden som finns i Sverige?

Rulla till toppen