Torekull: blågul medmänsklighet räcker inte

Publicisten och miljöpartisten Bertil Torekull framför i Expressen ett intressant budskap, Dags att tillfälligt stoppa invandringen:

Som supporter av fri rörelse över gränserna hyllade jag den politik som öppnade för generös immigration under förra regeringen. Men vår allmänna blågula medmänsklighet räcker inte för att assimilera flera hundra tusen nya invånare på rekordtid . . .
Svensken i gemen framstår gärna i enkäter som en barmhärtig samarit men ser nog problemen. Att ett tag stänga landet för villkorslös invandring skulle många uppfatta som ett klokt beslut för att goda krafter tillsammans först ska få en chans att kunna besvara frågorna om våra olika roller som individer och myndigheter. . . Flyktingarnas egen plikt att ta seden där de i nöd landat men med kanske uppskruvade förväntningar, måste också kunna diskuteras fritt.

Ja, så länge mottagningen inte kan ske i ordnade former måste vi ta in verkligheten och begränsa volymen för de inkommande. Allt annat är att medvetet skapa ökande motsättningar och polarisering i det svenska samhället. En utveckling som på inget sätt främjar känslor av gemenskap och respekt mellan olika grupper.

Rulla till toppen