IS dödar palestinier och bränner flaggor

Tills nyligen bodde 150.000 palestinier i Yarmuk utanför Damaskus i Syrien. Nu har islamisterna i IS tagit över och avrättar palestinier på löpande band. Man bränner palestinska flaggor eftersom de är en symbol för nationalism, en dödssynd enligt IS, rapporterar DN i Palestinier protesterar mot IS-avrättningar.
En ledande talesman för islamiströrelsen Hamas, Mohamed Faraj al-Ghul, höll en appell för demonstranter i Gaza city där han sa, ”Vi kräver att angriparna omedelbart stoppar dödandet”, rapporterar AFP.
Det är märkligt att iaktta hur islamister i IS dödar islamister i Hamas. Kanske borde palestinierna sluta betrakta Israel som sin fiende. Om man erkänner Israel och lägger ner egna terrorattacker mot dem, kan man finna en väg till fred och utveckling. Något helt annat än vad islamistiska kamraterna i IS tycks erbjuder.

Rulla till toppen