Novus: Väljarna flyr från S

Nu börjar Socialdemokraternas skattehöjningar, ökande regelkrångel och satsning på bidrag istället för jobb att ge effekt i opinionen. Svenska folket flyr från partiet i senaste Novusmätningen som publiceras i TV4, Stort tapp för S.

.
Socialdemokraterna rasar med nära fyra procentenheter. Därmed är det jämt mellan blocken, 41 procent för rödgröna och 40 procent för Alliansen. Detta trots att Alliansens partier varit osynliga, särskilt den nya M-ledaren som också ska vara statsministerkandidat. Många har säkert börjat undra om Anna Kinberg Batra avgått och lämnat politiken. Hon har helt saknats i den mediala debatten.
Regeringen har alltså inte tappat stöd på grund av hårt motstånd från oppositionen. Raset beror helt på den egna politiken.
Det finns hopp om Sverige.

Rulla till toppen