Hillary Clinton tappar i opinionen

I helgen väntas den tidigare presidenthustrun, senatorn och utrikesministern Hillary Clinton tillkännage att hon kandiderar för att bli demokratiska partiets presidentkandidat i valet 2016. Inom partiet har hon – ännu – ingen utmanare som kan kullkasta hennes planer så som Barack Obama gjorde 2008.
Men i väljarkåren tappar hon mark. “Clintons ledning tynar bort mot republikanska kandidater i tre viktiga och jämna delstater, Colorado, Iowa and Virginia”, rapporterar Quinnipiac University Swing State Poll.
I Colorado, som Barack Obama vann både 2008 och 2012, leder nu flera republikanska kandidater:
Rand Paul – Hillary Clinton: 44-41 procent
Scott Walker – Hillary Clinton: 42-41 procent
Marco Rubio – Hillary Clinton: 41-40 procent
Mike Huckabee – Hillary Clinton: 41 – 41 procent
Ted Cruz – Hillary Clinton: 41-42 procent
Jeb Bush – Hillary Clinton: 38-41 procent
— Det illavarslande för Hillary Clinton är bredden på opinionsförändringarna jämfört med hennes stöd i mätningen i februari. Det är inte någon enstaka republikansk kandidat som utmanar henne, utan nästan hela det republikanska fältet som får bättre stöd än henne, säger Peter Brown vid universitetet.
Den ende som Clinton får ett litet övertag med 3 procentenheter emot är den andre etablissemangskandidaten, Jeb Bush. Kanske detta är ett tecken på att amerikanska folket inte vill se två kungafamiljer, Clinton och Bush, med monopol på makten. Ett trevligt besked, i så fall.

Rulla till toppen