Jag mötte IS-krigare i SVT-Debatt

GT/Expressen avslöjar att den svenske jihadisten som spelat in rekryteringsfilm åt IS från Syrien varit med i SVT:s Debatt, där också jag medverkade. Tidningen ringde mig igår och frågade hur det känns att veta att man stått öga mot öga med en blivande IS-krigare. Mitt svaret finns i artikeln IS–krigaren Michael var med i SVT:s Debatt:

Här diskuterar IS–krigaren och göteborgaren Michael Skråmo, 29, ämnet “Hetsjakt på muslimer” i SVT:s “Debatt”.
– Den här skräcken bildar på okunskap i islam, säger han.
I dag lever Skråmo med fru och fyra små barn i krigets Syrien, där han tjänar den islamistiska terrorrörelsen IS. /…/
Även den borgerlige debattören Dick Erixon deltog i “Debatt” tillsammans med Michael Skråmo.
– Det visar hur nära det här besinningslösa våldet har kommit oss. Om han har deltagit i strider och de här fruktansvärda övergreppen man har gjort mot civila och muslimer i Syrien, att jag har haft närkontakt med en sådan person känns som om våldet har kommit väldigt nära. Även om man inte sett det utövas själv, säger Dick Erixon

Hans ord kommer nu i ny dager. Han klagade på att vår “skräck” för islam bygger på “okunskap”, sedan åker han till Syrien och deltar i blodbad mot civila, halshugger otrogna, förslavar kvinnor och barn.
Vår “okunskap” visar sig vara väldigt rätt och riktig kunskap, medan hans anklagelser om islamofobi framstår som något oberättigade.

Rulla till toppen