Anna Kinberg Batra vill se Nato-studie

Så har då Moderaterna valt Fredrik Reinfeldts efterträdare på extrastämma. Inga överraskningar. Allt löpte enligt plan. Anna Kinberg Batra är nu partiledare och statsministerkandidat.
I talet var det mest konkreta att Kinberg Batra vill ta ett steg mot möjligt svenskt Natomedlemskap genom en studie om vilka konsekvenser ett sådant skulle få. Ett utmärkt initiativ. Denna blogg har förespråkat sådan utredning i omkring tio år.
Om andra brännande frågor blev det inte mycket sagt, men det är inte att vänta så här i starten på ett nytt partiledarskap.
Det intressanta är att försöka avläsa stämningen i partiet. Sammanhållningen verkar stor. Och när de tre andra partiledarna i Alliansen framträdde med Kinberg var det rent av uppsluppet. Det känns som att man efter några stökiga eftervalsmånader i svensk politik nu är beredd att se framåt och utmana regeringen. De fyra partiledarnas initialer blir inte ABBA men väl JAGA, konstaterade konferencieren. ”Vi ska jaga socialdemokrater”, bekräftade Annie Lööf (C).
Många är misstänksamma och kritiska mot decemberöverenskommelsen. Nu är det upp till bevis för de fyra partiledarna. Det kan vara långt till valet, men ska man inte tappa de egna väljarnas förtroende bör man nog ganska snabbt i vår visa vad en aktiv oppositionspolitik innebär.

Rulla till toppen