Riksdagen stoppar nedläggning av Bromma flygplats

En majoritet i Riksdagens trafikutskott har i dag kört över regeringens beslut och stoppar förhalningen av Förbifart Stockholm och nedläggningen av Bromma Flygplats. Utskottet har i ett tillkännagivande till regeringen uppmanat den att återuppta byggandet av Förbifart Stockholm den 1 januari och inte utse en förhandlingsperson för nedläggningen av Bromma Flygplats.
— Dagens besked är en viktig seger för alla oss som värnar företagen och jobben i hela landet. Alliansen tar nu det ansvar som regeringen hela tiden duckat, kring både Bromma och Förbifart Stockholm, säger Anders Åkesson (C), riksdagsman och ledamot i trafikutskottet, i ett pressmeddelande.
Tur att det finns lite sunt förnuft i svensk politik, trots allt. Nu gäller det att riksdagen också röstar bort det rödgröna budgetförslaget den 3 december för att Sverige ska räddas från att bli ett nytt Grekland där politiker slösar bort miljarder på att prata, förhala och drömma sig tillbaka till förgången tid.

Rulla till toppen