Palestinier jublar över mord på rabbiner

I Gaza jublar palestinier över massakern på fyra rabbiner i en synagoga i Jerusalem igår. Hamas, den organisation Stefan Löfven och Margot Wallström vill belöna med löfte om att erkänna en palestinsk stat, uttrycker lovord och stöd för mördarna, rapporterar Reuters:

Palestinsk radio beskrev gärningsmännen som “martyrer” och Hamas lovordar attacken. I moskéer i Gaza utropades i högtalare gratulationer och barn fick godis.

Det är denna fascism som S-MP-regeringen aktivt stöder genom sitt löfte att erkänna en palestinsk stat.
Om Löfven och Wallström hade någon skam i kroppen skulle de dra tillbaka löftet om erkännande till dess Hamas tar avstånd från terror och mord på rabbiner och alla andra civila.
Om regeringen går vidare med erkännande av en stat kommer den att gå till historien som den enda svenska regering som aktivt stöder våld, terror och extremism så länge det riktas mot judar.
UPPDATERING
Läsare påpekar i mejl: “Har inte Sverige (tyvärr) redan erkänt Palestina? Se här: Sverige erkänner Palestina.”
Mitt svar: “Jo, jag funderade på skrivning i bloggen, men hur i hela världen kan man erkänna något som inte finns? Måste det inte betraktas som löfte?”
Läsarsvar: “Point taken. Hur som så har vi lite väl gott om tokigt folk i den nya regeringen, var ska det sluta? Bara det där med ‘feministisk’ utrikespolitik? Är redigt trött på plakatpolitik och politiskt koketterande.”

Rulla till toppen