Obamacare-arkitekt: folk är korkade

President Barack Obama drabbas ständigt av nya motgångar. Nu avslöjas att arkitekten bakom hans sjukvårdsreform, Obamacare, anser reformen är ett bedrägeri som amerikanska folket gått på eftersom de är korkade.
Även Obamas mest intensiva supportrar i medierna häpnar. Veteranen Bob Schieffer i CBS är nästan chockad över cynismen hos Barack Obamas rådgivare och konsulter:

— Jag blev mållös när jag hörde kommentarerna från ekonomin Jonathan Gruber, som fakturerat närmare 400.000 dollar för att konstruera presidentens sjukvårdsreform. Först sa han att reformen antogs bara därför att ingen hade överblick samt, och detta är ett direkt citat, ”därför att amerikanska folkets är korkat” …
Sedan sa han om föregångaren, sjukvårdsreformen i Massachusetts, att ”den smutsiga sanningen är att … Ted Kennedy och smart folk i Massachusetts fann ett sätt att stjäla fyra hundra miljoner dollar om året från den federala regeringen.”

Se och lyssna på Bob Schieffers kommentar och se klipp med Grubers uttalande (Face the Nation/YouTube):
Han är långt ifrån ensam i sin förödande kritik mot presidenten. Washington Post hånar på ledarsidan Barack Obama när han försöker distansera sig från Gruber genom att säga att Gruber inte var anställd i Vita huset. Ännu mer lögnaktig är demokraternas ledare i kongressen, Nancy Pelosi, då hennes kommentar var, ”Jag vet inte vem det är”, även om hon under debatten inför beslutet om att införa sjukvårdsreformen flera gånger, med namn, hänvisat till Gruber.Tidningen skriver:

Skälet till att demokraterna distanserar sig från Gruber är att han avslöjar vad vänstern egentligen tycker om amerikanska folket.

Charles Krauthammer skriver i sin kolumn:

Gruber erkänner att man för att få igenom sjukvårdsreformen gjorde den medvetet svåröverskådlig och bedräglig. Detta erkännande är det ultimata beviset för att Obamacare såldes in med en mängd lögner.

Hittills har sju ljudupptagningar hittats där Gruber skryter över hur Obama-administrationen kunnat lura de korkade väljarna.
Det är inte varje dag vänstern beskrivs för vad den är: politiska sol-och-vårare.

Rulla till toppen