Israel har rätt att försvara sig

Varje gång konflikten i Mellanöstern trappas upp utmålas Israel som skurken och palestinska terrorister som oskyldiga stackars offer. Den nu pågående upptrappningen är inget undantag. Allt är Israels fel. Krav riktas enbart mot Israel. Bara palestinska offer är värda att nämnas.
Svenska Dagbladet ägnar förstasidan och fem helsidor åt konflikten. Ett långt och tårdrypande reportage från den mördade palestinske tonåringens familj. Inte ett ord om de anhöriga till de tre judiska tonårspojkar som mördades dessförinnan. För Svenska Dagbladet är judiska barn inget att skriva om. Palestinska däremot skildras med inlevelse, engagemang och känsla. De judiska barnen bemöts med tystnad, kyla och likgiltighet.
För mig är det inget annat än rasistisk journalistik.
Kidnappningen och mordet på de tre judiska pojkarna är för mig inte mindre allvarligt än dödandet av en palestinsk grabb. Israeliska myndigheter har också gripit misstänkta. Hur mycket har palestinierna gjort för att gripa och straffa de som mördade de judiska pojkarna?
Istället för att reda ut dessa kriminella handlingar används de av palestinier för att begå mer våld riktat mot israeler.
I denna situation har varje land rätt att försvara sin civilbefolkning. Om palestinier skjuter missiler från sjukhus, skolor och lekplatser blir dessa nödvändiga militära mål i försvarssyfte. Israel agerar för att försvarar sina civila medan palestinierna använder sina civila som mänskliga sköldar.
Palestiniernas agerande är bestialiskt och drabbar — med avsikt — den egna civilbefolkningen hårdast.
Men ingenting av detta ser svenska journalister. De är lika blinda som sina kollegor på 1930- och 40-talen.
Uppdatering. En läsare skriver i mejl:

Just detta fall med tre mördade tonåringar på ena sidan och en mördad på den andra sidan, visar väldigt väl på hur värderingar yttrar sig i olika samhällen. När de tre från Israel blev mördade så jublade palestinierna. När en från Israel mördade en palestinier så blev det ett ramaskri i Israel och krav på att han skulle fängslas.
Ett bra mått på samhällen är just hur de reagerar på sådana här saker. Jag är säker på att SvD och andra media inte tänker på detta. Faktum är att SvD nog inte bryr sig om fakta.

Sorgligt men sant.

Rulla till toppen