Irak ber USA om hjälp

Minns alla vänsteraktivister som skrek ”USA ut ur Irak!” Minns också alla medier som hämningslöst kritiserade USA för att man försökte leda in Afghanistan och Irak på en väg mot demokrati och mänskliga rättigheter. Denna vänsteropinion i Europa och USA tvingade fram ett tillbakadragande.
Nu undrar jag var alla dessa aktivister och kommentatorer är. Vad säger de om att Irak nu rakt upp och ner ber USA om hjälp mot terrorister och extremister som tar sig in i Irak från Syrien?
Vilket är deras svar till civilbefolkningarna i dessa länder när de slaktas av islamister?
Plakatpolitik duger inte. Och därför är de tysta och har vänt Syrien, Irak och Afghanistan ryggen.
Aldrig är vänsterns hyckleri så uppenbar som i utrikespolitiken. Man talar om solidaritet men det finns inga som är mer egocentriska, likgiltiga och ansvarslösa som vänsteraktivister. De ställer aldrig upp när det gäller. Tvärtom kritiserar de dem som agerar, men de står aldrig för egna handlingsalternativ. De är bara emot. De kan bara en sak: säga nej till andras strategier.
Tack och lov börjar amerikanska folket att inse vilken flopp Barack Obama är i jämförelse med George W Bush. Washington Examiner skriver:

President Obamas stöd har i opinionsmätningarna fallit till 41 procent. En majoritet bland amerikanerna ogillar hans hantering av utrikespolitiken. Han har förlorat stödet bland de spansktalande och amerikaner tycker att hans administration är mindre kompetent än Bushs efter orkanen Katrina, enligt en ny mätning beställd av Wall Street Journal och NBC News.
Mätningen är så illa att till och med [ohämmade Obama-supportrar som] NBC News i tisdags sa att mätningen faktiskt betyder att allmänheten har deklarerat Obamas presidentskap över.
”Mätningen är en katastrof för presidenten,” sa nyhetsankaret Chuck Todd.

Ja, så går det när man skapar enorma förväntningar genom tomma och ansvarslösa löften som man sedan inte uppfyller. I en demokrati ska sådant ledarskap bestraffas – hårt.
I en debattartikel i Wall Street Journal skriver förre vicepresidenten Dick Cheney att ”sällan har en amerikansk president haft fel om så mycket på bekostnad av så många”.
En partisk, men inte oriktig sammanfattning av Obamas presidentskap.

Rulla till toppen