‘Antivåldsaktivister’ tillgriper våld

I svensk samhällsdebatt fokuserar man på högerextrema och blundar för det våld som vänsterextremister ägnar sig åt.
Vänsterextremisterna i Afa kan därför flytta fram sina positioner. Nu har man även börjat hota andra vänstergrupper. DN rapporterar i Afa hotar att sabotera Ung Vänsters manifestation:

När [Ung Vänster] förklarade att de inte kunde lova Afas representanter någon talartid blev situationen snabbt hotfull. Ombudsmännen bad då männen att gå ut. På gatan fortsatte männen att göra aggressiva utfall.
– De krävde att få tala på manifestationen annars skulle de förstöra den och göra det svårt för Ung Vänster i framtiden, säger Ung Vänsters talesperson.
Männen ska också ha kallat ombudsmännen för ”fitta” och sagt att de ”skulle pissa på dem”, samt uppträdde så högljutt att flera boenden i huset reagerade.

Samtidigt förklarar Ung Vänster extremisterna när DN frågar, Hur kan ni arrangera en manifestation mot våld och samtidigt samarbeta med Afa som är kända våldsverkare?

– Vi vill ha en demonstration som är så bred och öppen som möjligt och då välkomnar vi alla. Vi sitter inte i den positionen att vi kan välja. Och jag tycker inte Afa är våldsverkare, de är för anti-fascism.
– Men självklart är det som har hänt jättetråkigt.

Det är så att man undrar vad skillnaden är mellan ”antifascister” och fascister. Båda föraktar liberal och fri debatt. Båda använder hot och våld för att försöka tvinga på andra deras uppfattningar. Båda är hot mot vår demokrati.
Men av någon anledning ses det mellan fingrarna när vänsterextremister agerar totalitärt.

Rulla till toppen