Så raseras välfärden i (S)ödertälje

Den som vill se hur välfärden kommer att raseras om Socialdemokraterna vinner regeringsmakten i höstens val kan studera hur partiet agerar i Södertälje där man har makten.
Nuri Kino berättar i Svenska Dagbladet hur han och en barndomsvän startade ett litet hemtjänstföretag — Omtanke — åt sina åldriga föräldrar och andra, för att skapa den trygghet som kommun inte kunde ge. Nu har vänstermajoriteten med ett hugg, stärkta av mediernas kampanj mot allt vad privat service heter, satt stopp för mindre välfärdsföretag. Han skriver i Ideologierna går före människorna:

På Omtanke har vi utbildat sex personer så väl att de alltid kommer att hitta jobb. Vi har gett sju andra personer en möjlighet att komma in i samhällsgemenskapen tack vare anställningsbidrag, tre av dessa har sedan bidragstiden gått ut fått heltidstjänster. Vi har anställt ytterligare ett 30-tal, de flesta av dem har varit arbetslösa längre perioder. ”Till och med romer”, som en arbetsförmedlare spontant uttryckte sig häromdagen, har vi anställt.
Små företag kan växa tillsammans med sina anställda. Nu ska våra anställda bli arbetslösa – igen. Södertälje får fler bidragstagare. Otryggheten för ”brukare” och anhöriga blir stor. Att S, V och MP är beredda att avskaffa valfriheten (LOV) till det priset visar hur lite människor betyder i deras värld.

Ja, blir det en vänsterseger i riksdagsvalet kommer välfärdssektorn att bli en krisbransch där tusentals företag kommer att tvingas lägga ner i en takt som kommunister säkert kan vara stolta över. Arbetslösheten kommer att skjuta i höjden och svensk tillväxt falla i botten.
Jag hoppas människor tänker efter före de lägger valsedeln i riksdagsvalet. Ska hela Sverige bli som (S)ödertälje?

Rulla till toppen