Äntligen lite mer infrastruktur!

Sedan jag jobbade med trafikpolitik i Stockholms läns landsting på 80-talet har inte mycket hänt i trafikstrukturen i jämförelse med den gigantiska inflyttning till Stockholmsregionen som skett de senaste 20-30 åren. Olika stora lösningar har blockerats politiskt. Resurserna till investeringar har också av tidigare regeringar minskat och skickats till tvivelaktiga projekt som Botniabanan i de delar av landet där det bor minst människor.
Allianspartierna har trots ihärdigt motstånd lyckats mala igenom vägprojektet Förbifart Stockholm, så att inte alla som ska förbi Stockholm måste köra in i centrum för att komma ut på andra sidan. I dag meddelar partierna att de nu lagt grunden för en stor satsning på utbyggd tunnelbana och nya bostäder, Så ska vi bygga ut T-banan och bostäderna.
Politikerna ligger när det gäller infrastruktur åtminstone 20 år efter stadens tillväxttakt, men Allianspartierna är ändå de som kommer till skott, medan S, V och MP bara pratar och dessutom pratar om små och otillräckliga insatser.
Som tur är har man inte lyssnat på kortsiktig plakatpolitik från vänster (se bloggen förra veckan) och gjort en smartare och större lösning för tunnelbanan.
Den senaste nya T-stationen, förlängning från Bagarmossen till Skarpnäck, beslutades på 80-talet och invigdes 1994. Dagens besked betyder nio nya stationer och nya dragningar av linjerna som ger bättre kapacitet i hela systemet. Det är glädjande även om vi fått vänta alldeles för länge.

Rulla till toppen