Utan block blir S alltid vid makten

Det är tragikomiskt att se hur journalistkåren springer efter Stefan Löfven och kampanjar mot blockpolitik. I Svenska Dagbladet heter det på förstasidan: “Bättre utan blockpolitik”. Det borde stå: “Utan block har S alltid makten”.
Tidningen presenterar vad avskaffad blockpolitik betyder. I de 44 av 290 kommuner som har blocköverskridande samarbete ingår S i alla, utom en (Orust där MP och V sammarbetar med borgerliga). Av någon anledning är “samarbete över blockgränsen” lika med att borgerliga underkastar sig vänsterstyre medan rödgröna inte gärna talar om blocköverskridande där de har vänstermajoritet.
Att vara emot blockpolitik är att vara för evigt socialdemokratiskt styre.
Jag hoppas verkligen att svenska folket är smartare än medieredaktionerna i att tolka maktpolitiska utspel.

Rulla till toppen