Smarte Putin leker med Obama

Rysslands president Vladimir Putin stöder en regim som gasar sin befolkning men lyckas i den internationella opinionsbildningen framställa sig som fredsvän och utmåla USA som det aggressiva, farliga och krigshetsande landet. Snacka om att spela skjortan av Barack Obama.
Syrienkrisen visar att det är skillnad i klass på strategiskt, taktiskt, medialt och diplomatiskt ledarskap mellan de två presidenterna.
Och Ryssland fortsätter håna den veliga amerikanska administrationen, nu senast anmärkte den ryske utrikesministern Sergey Lavrov att “Ibland kräver diplomati tystnad” sedan USA:s utrikesminister John Kerry talat i evighet under överläggningar om Syrien, rapporterar Washington Examinar i Russian counterpart mocks Kerry for talking too much .
Barack Obama har alltid velat skapa sig en image om att vara otroligt smart. Bara att tänka så är enligt min mening bevis på att man inte är särskilt smart. Och nu, när han för första gången ställs inför internationellt motstånd i en krissituation, lyckas han spela bort sina kort som vore han en ung praktikant i världspolitiken.
Eller som satirtecknaren Gary Varvel ser det:

— Michelle, var är mitt Nobelpris i fred?

Rulla till toppen