Thatchers arvtagare?


I Sky News fortsätter man att reflektera över Margaret Thatcher och hennes tid vid makten. Hon var en enorm inspirationskälla för komiker och satiriker. Även de i humorbranschen som tillhör extremvänstern saknar idag Thatcher och tiden då politiska ledare bjöd på sig själva och sa vad de tyckte även om det var kontroversiellt.
Det är svårt att skämta om slätstrukna personer som väljarna inte känner och inte har någon relationtill, som labourledaren Ed Miliband, liberalernas ledare Nick Clegg och premiärminister David Cameron.
Komikerna hoppas dock att personlighet, integritet och mod ska komma tillbaka i politiken.
Och en smart, beläst excentriker finns i kulisserna: Boris Johnson. Han är omvald som konservativ borgmästare i London som annars brukar luta åt vänster.
Att han är orädd bevisar det här aktuella videoklippet (länk) i Guardian, där Boris Johnson studsar en basketboll och sedan kastar den över huvudet mot en korg. Helt underbart!
Mer i bloggen:

Rulla till toppen