Nu kan Reinfeldt inte passa längre

Ända sedan Carl Bildt var svensk oppositionsledare utomlands på 1990-talet har det politiska alternativ som sagt minst och haft lägst profil vunnit i opionionen. Den trenden är bruten i och med Expressen/Demoskops senaste opinionsmätning där Alliansen får under 40 procents stöd av väljarna.
Annie Lööf tvingade Fredrik Reinfeldt till Maramö, men han fortsatte vägra förmedla några budskap om vad Alliansen sakpolitiskt ska stå för i valet 2014.
Fram till nu har den sortens tystnad, av för mig obegriplig anledning, gynnats av väljarkåren. Men inte längre. Nu tappar Alliansen stöd eftersom man inte förmedlar vad man står för i de stora och viktiga framtidsfrågorna.
På sätt och vis är dagens opinionssiffror bra för regeringen. De borde vara omskakande för den som vill behålla makten. De borde kunna väcka regeringen och få den att inse att man måste vara på offensiven och tala om varför folk ska välja om den.
Det är inte en dag för tidigt.

Rulla till toppen