Obama jämförs med Nixon

I svenska medier hyllas Barack Obama som den perfekte politikern. I USA har han börjat jämföras med Richard Nixon i arrogans och maktfullkomlighet.
Det senaste exemplet är att Vita huset hotat Bob Woodward, den legendariske Watergateavslöjaren, på samma sätt som Nixon hotade journalister. Washington Post skriver:

Gång på gång har Obama-administrationen demonstrerat sin intolerans för kritiker och sitt förakt för den som avviker från Vita husets budskap. Jo, alla presidenter och deras staber är känsliga för kritik, och alla reagerar när sådan kritik uppfattas som orättvis eller felaktig. Men ingen president sedan Richard Nixon har demonstrerat sådan grad av förakt för budbäraren.

Det här kan vara vändpunkten, när journalistkåren inte kan fortsätta med att skydda och blunda för alla de enorma missgrepp som Barack Obama gjort och kommer att göra. För inte ens en vänsteraktivist i Vita huset kan väl sätta sig över yttrande- och pressfriheten i USA hur många gånger som helst?

Rulla till toppen