Socialismen är ett arbetsmiljöproblem

Ny forskning som presenteras på DN-Debatt visar att den nedlåtande attityd som socialdemokrater och kommunister visar för vissa jobb som de kallar ”McDonaldsjobb” eller ”pigjobb” är ett betydande arbetsmiljöprobem för dem som arbetar med dessa nödvändiga och betydelsefulla arbetsuppgifter.
Det största föraktet för underklassen kommer alltså från vänster.
Något nytt är det förvisso inte, men att det demonstreras så tydligt och därtill i en akademisk avhandling är intressant. Forskarna skriver:

I debatten jämförs ofta de anställda hushållsarbetarna med forna tiders pigor och med utsatta hushållsarbetare i andra länder som har helt andra arbetsvillkor. Denna jämförelse är felaktig och nedlåtande och bidrar faktiskt till att skapa en dålig arbetsmiljö. En stor andel av de vitt anställda hushållsarbetarna trivs med sitt arbete, framför allt med kundkontakterna och flexibiliteten. Samtidigt upplever många att andra ser ner på deras arbete, vilket faktiskt betyder att ett stort arbetsmiljöproblem är allmänhetens syn.

Se där något som vänstern inte begriper. Eller som man av ideologiska skäl vägrar ta in. Likt 1800-talspatroner fnyser de åt hederligt arbete. Bättre vore, tydligen, om dessa gick på bidrag och därmed demonstrerade hur goda och snälla politiker är som försörjer dem med skattemedel.
Nej, den röda sidan i politiken tillhör inte 2000-talet och framtiden. Den är förlegad. Slut. Tänk om S och V insåg det.

Rulla till toppen