Frankrike undergräver EU

Det brukar ju heta att Frankrike tillhör absoluta kärnan av Europeiska unionen. Men jag undrar om det finns några som saboterar europasamarbetet så mycket som fransmännen. Nu, mitt under eurokrisen, har franske centralbankschefen Christian Noyer gått ut i hånfull, aggressiv och helt obefogad attack mot Storbritannien, Noyer calls for City of London to be sidelined as Europe’s financial hub och Fransk attack mot London som finanscentrum. Handeln borde flyttas från London säger han till Financial Times.
Det är inte första gången Noyer attackerar en annan EU-medlem. Förra året föreslog han, helt omotiverat, att Storbritanniens kreditvärdighet borde sänkas, French banker attacks UK economy.
Detta är rent destruktivt beteende av en person på en av Frankrikes viktigaste poster i eurozonen.
Om ledarna inom eurozonen inte kan leda, utan hemfaller åt ilska och utbrott som liknar en 3-årings, hur i hela fridens namn ska vi européer kunna tro att dessa omogna personer ska kunna lösa eurozonens problem?
Europa saknar det ledarskap som krävs för att ratta ett så stort imperium. Europas politiska klass består av människor som inte kan se längre än näsan räcker.
Europa som en union är en vacker tanke som visat sig vara en utopi. Och likt alla utopier leder de rakt åt helvete. Det är dags att börja planera för nedmonteringen av den felkonstruktion som kallas EU. Européer, och särskilt fransmän, är inte mogna att samverka så intimt som nuvarande konstruktion förutsätter.

Rulla till toppen