Täppas Fogelberg vill se oliktänkande mördade

Sveriges Radios personal uppviglar numera till mord på konstnären Lars Vilks och andra som använder sin yttrandefrihet (se här).  Det säger en hel del om hur ”public service” fullständigt har spårat ur. SR har inte längre någon som helst demokratisk grund för verksamheten. Istället knäfaller man inför våldsverkare som vill döda oliktänkande.
Detta har resulterat i att Dagens Nyheter för första gången har en ledare som fullt ut (utan relativism, ”men” och ”å andra sidan”) försvarar västerlandets yttrandefrihet i mötet med muslimsk extremism, Obehagligt om Lars Vilks:

Den som likt Täppas Fogelberg antyder större sympatier med extrem­isterna än med Vilks solidariserar sig inte med muslimer i stort, utan med den minoritet som i islams namn vill inskränka yttrandefriheten med våld. De allra flesta som anklagas för ”hädelse” av jihadister är andra muslimer; Salman Rushdie var mer regel än undantag. Förtjänar inte heller de polisbevakning?
Men kanske tycker Täppas Fogelberg i sin ironiska iver att det finns för få bilder på nätet av människor som får stå sitt kast sedan de misshagat fel fanatiker.

Svaret är ja. Fogelberg vill se fler terrorattacker och mord. Och detta ställer Sveriges Radio upp på. Till dessa dårars lön betalar jag skatt. Visst är Sverige fantastiskt!
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , )

Rulla till toppen