Ska världen ledas av Ryssland, Kina eller USA?

Istället för att fjäska för Janne Guillou, Henning Mankell och andra USA-hatare borde medierna fråga dem om de hellre än USA ser Ryssland eller Kina som världsledande supermakt som sätter tonen i det internationella umgänget. Det vore stor underhållning att höra deras svammel och bortförklaringar när de får förklara varför länder som så uppenbart backar upp diktaturen i Syrien, som nu mördar sin egen befolkning, är att föredra framför Amerika.
Men vänsterns gullgossar ställs aldrig till svars i svenska medier.
Vi som vill frihet i världen har mer gemensamt med Mitt Romney som idag höll linjetal om säkerhetspolitik vid Virginia Military Institute.
Talet var tydligt och starkt i försvaret av fri- och rättigheter, i klar kontrast till president Obamas undfallenhet och tystnad mot övergrepp i världen. Romney vill ge Amerika ledarrollen igen:

Jag vet att många amerikaner frågar ”Varför vi?” Jag vet att många undrar om vårt land idag — med våra ekonomiska problem och efter 11 år av krig — är kapabelt att leda.
Jag vet att om Amerika inte leder kommer andra som inte delar våra värderingar att göra det. Det skulle bli en mörkare värld, för våra vänner och för oss. Amerikas säkerhet och vår strävan efter frihet har inte råd med ytterligare fyra år som de fyra senaste. …
Våra vänner och allierade runt om i världen vill inte se mindre av amerikanskt ledarskap. De vill se mer — mer av vårt moraliska stöd, mer av vårt säkerhetssamarbete, mer av vår handel och mer av vår assistans i byggandet av fria och välståndsskapande samhällen. Så många människor i världen sätter fortfarande sitt hopp till Amerika. Vi måste visa dem att vi fortfarande har tilltro till oss själva.

Det är en helt annan ton än den uppgivenhetens och resignationens vibbar som Barack Obama sprider, och som förebådar att USA kommer att lämna över ledartröjan i världen till Kina, Ryssland, Iran ocha andra förtryckets mörka krafter.
Världen behöver helt enkelt Mitt Romney som amerikansk president.
 (Andra intressanta bloggar om , , , , , )

Rulla till toppen