Jämn debatt i natt

President Obama var mer engagerad i nattens debatt med utmanaren Mitt Romney som gav svar på tal, skriver CNN i Obama comes on strong, Romney stands ground in second debate.
Jag håller med om den bedömningen. Och därmed var det en seger för Mitt Romney. Varför? Jo, Obamakampanjen har länge ägnat stor kraft åt att smutskasta Romney. Nu kan väljarna själva se att han är något annat än han utmåltas som. De är positivt överraskade, vilket framgår av fokusgrupp av tidigare Obamaväljare som nu ger Romney mest positiva omdömen: ”Kraftfull, omtänksam och presidentlik”.
Det är rätt frapperande att Obamakampanjen genom sin negativa kampanjtaktik faktiskt hjälpt Mitt Romney. Jag hoppas Romney vinner, för det skulle slutgiltigt motbevisa att personangrepp är lönsamt i valkampanjer.
För övrigt var debatten katastrofalt dåligt organiserad. Programledaren tog över och lät inte de osäkra väljarnas frågor dominera. Hon gav också Obama 9 procent mer tid, vilket antingen tyder på fullständig inkompetens eller fullständig partiskhet.
 (Andra intressanta bloggar om , , , , , )

Rulla till toppen