Romney leder i Obama-land

När jag hävdade att debatten i veckan mellan presidentkandidaterna Romney och Obama var jämn, och därmed en seger för Romney, fick jag mejl som menade att jag hade fel. Mätningar visade att några fler i allmänheten tyckte att Obama vann.
Nu demonstreras varför min analys var rätt: Mitt Romney fortsätter att gå framåt i opinionsmätningarna. Till och med i Pennsylvania, som inte röstat republikanskt sedan 1988 och borde vara Obama-land, leder nu Mitt Romney 49 mot 45 procent: Romney leading in blue Pennsylvania.
Det Barack Obama hade behövt göra i andra debatten var att vinna tydligt, för att neutralisera den dunderseger som Mitt Romney vann i första debatten. Eftersom han inte gjorde det, utan debatten blev jämn, har Romneys momentum fortsatt. I den meningen var veckans debatt en seger för Romney.
Vi får se om presidenten klarar sig bättre i tredje debatten på måndag.

Rulla till toppen