Debatten: katastrof för Obama

Redaktören och bloggaren Andrew Sulliwan, en stark Obama-supporter som “älskar” presidenten, skriver om nattens debatt:

Obama såg trött ut, till och med uttråkad. Han tittade ner i bordet och var inte engagerad. Han var inte där. Han var på defensiven … Personen med auktoritet på scenen var Romney… Det är mer än deprimerande, men jag tror han vann röster i kväll.

Washington Post konstaterar redan i rubriken Romney goes on offense, force Obama to defend record.
National Journal skriver: “President Obama föll offer för höga förväntningar, kort stubin och en hungrig utmanare.”
I MSNBC, den mest vänsterinriktade av alla amerikanska TV-kanaler, frågar programledaren med tanke på Obama: “Vad håller han på med?”
Washington Times skriver under rubriken Obama the debater: Making Jimmy Carter look awesome:

Förvirrad och vilsen utan hans teleprompter misslyckades president Obama på alla fronter under gårdagens debatt. Han stammade, var nervös och grinig. Det var som om han kallats till rektorn efter att ha fjantat runt i fyra år och struntat i läxorna.

En god sammanfattning, när jag så här på morgonkvisten ser nattens inspelade debatt. Och jag är inte förvånad. Medierna har sprungit benen av sig för att göra allt enkelt för Obama. Han har aldrig behövt möta någon på lika villkor på fyra år. Han har vant sig vid att han kommer undan. Men nu kunde inte medierna skydda honom.
Vi får se om Romney behåller övertaget i de kommande två debatterna. Då har han goda chanser att ta över Vita huset. Vill Obama ha fyra nya år, måste han ändra strategi och ta debatterna på allvar.
UPPDATERING OM SVENSK MEDIEBEVAKNING (kl 7:39):
I TV4 förtiger man att alla anser Obama förlorade, man gör ingen analys överhuvudtaget. Gissa om man haft ett långt inslag om det varit tvärtom. TV4 har en tydlig vänsteragenda i sin “nyhetsrapportering” från utlandet.
SVT har ett längre inslag och i morgonsoffan sker en utförlig analys av två kunniga icke-journalister (Mathias Sundin och Niklas Nordström). Men jag tycker de har fel när de menade att debatten inte har så stor betydelse eftersom de flesta väljare redan bestämt sig. Visst har väljarna bestämt sig, men det valdebatten nu handlar om är att få dem att verkligen gå och rösta. Romneys starka insats får fler republikanska sympatisörer på fötterna, medan Obama-supportrar i högre grad kan stanna hemma i besvikelse över Obamas röriga och oengagerande snack. I den meningen har debatterna stor betydelse.
 (Andra intressanta bloggar om , , , , , )

Rulla till toppen