Medietystnad om krig i förorten

Natten till idag blev väktare attackerades med knivar, polis som kom dit blev överfallna och flera polisbilar sönderslagna. Men svenska medier tycker inte längre förortsvåld är någon nyhet värd att rapportera. Det blir bara små notiser, som på svd.se:

Ett upplopp med kanske ett hundratal inblandade ägde rum i Tensta, norr om Stockholm, natten till torsdagen. Det började strax efter midnatt med att en väktare blev överfallen av fem eller sex maskerade personer med knivar. De polispatruller som anlände blev utsatta för stenkastning och tre polisbilar slogs sönder.
– Vi var där med 18 patruller. Det var rena gerillakriget, säger polisbefälet Stephan Nordenmark. Polisinsatsen resulterade dock inte i några gripna.
– Vi försökte i första hand lugna ner det hela i stället för att satsa på gripanden. Det bor ju en hel del vettigt folk i området och vi vill inte att någon ska sätta eld på deras bilar och så vidare, säger Nordenmark.

Polisen kunde ju lika gärna säga att man inte längre har kontrollen i förorten, den ligger hos huliganerna.
Att ordningsmakten inte längre kan upprätthålla lag och ordning är ingen nyhet enligt mediernas nyhetsvärdering. Inga regeringspartier tycker det är något att ta upp som problem. Det säger rätt mycket om tillståndet i Sverige.

(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , )

Rulla till toppen