Romney tar ledningen över Obama

Häromdagen visade Gallup att republikanernas Mitt Romney tagit ledningen i opinionen inför det amerikanska presidentvalet i november när det gäller trovärdighet i ekonomisk politik. 61 procent av väljarna anser Romney skulle sköta ekonomin bra, medan bara 52 procent säger detsamma om president Obama.
Nu kommer en mätning från Rasmussen som visar att Romney dragit ifrån Obama när det gäller vem amerikaner tänker rösta på: 50-42 procent. Nationella mätningar är osäkra, men visar att presidenten inte alls är så osårbar som medierna hävdade medan republikanerna genomförde tufft primärval.
Dessutom menar valstrategen Dick Morris att mätningarna är obalanserade och att nuvarande siffror tyder på att Mitt Romney kan vinna med tydlig marginal på valdagen, Romney Should Win in a Landslide.
Också politiskt-taktiskt pekar Morris på varför presidentens ställning försvagas:

Obama’s ras i personlig popularitet är en följd av hans senare tal där han substantiellt fokuseat på klasskamp i bombastisk retorik och demagogiska tongångar. Det faller inte väl ut i väljarkåren. Han framstår inte alls som presidentiell.

Barack Obamas tema i förra valet var “förändring”. Nu kommer han att få stå till svars för det som gjorts, och inte gjorts, under hans fyra år i Vita huset. Exempelvis i förödande reklamfilmer som den här.
Det är långt kvar till valdagen, men det ser ut att bli en mer spännande valrörelse än man förut kunnat förvänta sig.
(Andra intressanta bloggar om , , , )

Rulla till toppen