Polisen sköt med all rätt

Så vinklar åter medierna det som negativt att polisen gör sitt jobb och avväpnar tjuvar och besvarar beskjutning från rånare. Sveriges radio använder rubriken Flera av polisens kulor träffade gym – alltså fokus på polisen, inte på väpnat rån och skottlossning mot polis. Det är som om medierna vill att kriminella ska styra och ställa på våra gator.
Polisen handlade utmärkt igår, då centrala Stockholm drabbades av väpnat rån och skottlossning. Man lät inte buset ta över gatorna, utan besvarade elden och tvingade rånarna att ge upp och lägga sig ner på marken.
Vi som vill ha en rättsstat och inte anarki måste stå upp för att ordningsmakten har mandat att upprätthålla våldsmonopolet. Då ska buset som svar på skottlossning mötas av moteld till dess de ger upp.
Poliserna som vann skottduellen på Birger Jarlsgatan igår borde få medalj.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , )

Rulla till toppen