England: Iran startar nytt kallt krig

I en uppmärksammad intervju i Daily Telegraph säger Storbritanniens utrikesminister William Hague att Irans strävan efter kärnvapen leder världen till branten av nytt krig, Iran risks nuclear Cold War:

Hanterandet av det iranska nukleära programmet är en ”kris i vardande” som kan leda till militär konflikt i Mellanöstern, varnar utrikesministern. Iran riskerar att starta en kärnvapenkapprustning i regionen som kan bli farligare än det kalla kriget mellan öst och väst eftersom den konfliktens säkerhetsmekanismer saknas.

Så sant. Men han stannar vid prat. Några signaler om att militärt stoppa Iran ger han inte. Tvärtom har Hague uppmanat Israel att inte slå till: ”Vi är tydliga med att vi inte förespråkar militär operation.”
Vi ser samma dynamik som under 1930-talet då ”Peace in our time” var det allt annat övergripande mantrat, under vilket den nya regimen i Tyskland kunde rusta upp för världskrig. Prat räcker inte långt när dessa hjul fått snurra tillräckligt länge.
(Andra intressanta bloggar om , ,, , )

Rulla till toppen