Newt Gingrich tillbaka i ledningen

Det gick inte så bra för förre talmannen Newt Gingrich i republikanernas inledande primärval inför presidentvalet i november. Men när nu väljarna i South Carolina ska rösta i helgen, har han återtagit initiativet framför Mitt Romney.
Newt Gingrich vann en debatt tidigare i veckan och i natt dominerade han totalt. Detta trots att hans förra fru fått stor medial uppmärksamhet för hennes smutskastning av honom. När nattens debattledare i CNN öppnade debatten med frågor om hans förra äktenskap gav hans svar stående ovationer och långa applåder. Se det här: Gingrich Slams CNN’s King For Question About Ex-Wife
Konservativa väljare älskar politiker som vågar stå upp mot journalister som alltid låter demokrater i allmänhet, och president Obama i synnerhet, komma undan medan man försöker sätta dit republikaner. De senaste dagarna har vänstern uttryckt sin förfäran över den otrohet som Gingrich anklagas för.
Däremot tycks kristna väljare i South Carolina ha förlåtit Gingrich. Han har erkänt sina misstag och anser sig vara en mer mogen person nu än han varit.
I opinionsmätningarna har han knappat in på Romney, och i de senaste mätningarnas genomsnitt leder han med en procentenhet, 32 mot 31 procent. I Rasmussen ledde Romney med 14 procent tidigare i veckan, nu leder Gingrich med 2 procent.
Säga vad man vill, men Gingrich är aldrig tråkig. Han kan göra otroligt starka framträdanden, för att vid nästa tillfälle uppträda surt och oprofessionellt. (Läs mer här.)
Någon sa att Gingrich borde möta Obama i debatterna, men Romney bli president. Det är ett sätt att se på saken. Men den 68-årige Gingrich har lugnat ner sig och mognat, utan att för den skull bli slö, slentrianmässig, feg och urtråkig – så som andra kandidater.
De långa presidentvalkampanjerna fyller en viktig funktion i att testa psyke och viljekraft hos dem som vill bli president. Om Newt Gingrich klarar denna långa period av anställningsintervju med amerikanska folket har han goda möjligheter att bli den president USA behöver.
(Andra intressanta bloggar om , , , )

Rulla till toppen