Kan färgstarke Newt disciplinera sig?

Många är förvånade över att den kontroversielle Newt Gingrich seglat upp som en trolig presidentkandidat efter brakseger i South Carolina. Jag tycker man i Washington Times fångar fenomenet, Drama king Newt Gingrich shines in Southern Gothic:

Kungen av dramatik, Mr. Gingrich är briljant och full av passion samtidigt som han har brister och är introvert. Ibland är han den självrannsakande Hamlet och ibland är han den destruktive kung Lear.  
Den viktigaste frågan nu är om Newt Gingrich kan tygla sin passion och uppbåda den disciplin som krävs för besegra den man som stolt beskriver sig själv som “no drama” Obama.

Ett mustigt och rakt porträtt av en färgstark personlighet.
Gingrich oberäknelighet gör honom till partietablissemangets skräck. Man är säkert bestört över att väljarna i honom ser en ledare som kan utmana eliten i Washington.
I Fox News var i natt republikanernas främste strateg på 00-talet, Karl Rove, så kritisk mot Gingrich han vågade vara med tanke på att Gingrich om tio månader kan vara vald till USA:s näste president.
Just detta är en viktig förklaring till väljarstödet. Folk ser i Gingrich en outsider som kan ta sig an maktapparaten eftersom han själv har omfattande erfarenhet av den. 
Hans motståndare kommer att försöka bryta sönder denna image, men om Gingrich kan kontra med att påminna väljarna om hans självständighet – som han gjort i South Caronlina – kan han vara den som tar hem hela spelet i november. 
(Andra intressanta bloggar om , , , , )

Rulla till toppen