‘Stick tillbaka till Auschwitz’

De medier som ställer upp på Gazaaktivisternas propaganda ställer också upp på en ny förintelse. Det framgår av det budskap som den turkiska terrororganisationen IHH framförde från ledarfartyget i konvojen “Ship to Gaza”. Man var tydlig i sin radiokommunikation med israeliska flottan då man förklarade att man tänkte begå krigshandling genom att bryta blockaden:
“Shut up, go back to Auschwitz” hälsade man från konvojen, enligt ironiska klipp på nätet. Det är denna sorts tankegångar och associationer som Europa nu ställer upp på. 
DN rapporterar, Iran säger sig vara redo att assistera Gazafartyg:

En talesman för ayatolla Ali Khamenei, landets högste ledare, sade att gardet med ”all sin kraft och förmåga” kan bistå fartyg som ingår i den så kallade Frihetsflottan, för att dessa ska nå sitt mål, det instängda Gaza, skriver halvofficiella iranska nyhetsbyrån Mehr.

Världen idag har kartlagt budskap som framförs från aktivisterna, Antisemitiska grupper i initiativtagarens nätverk:

Mattias Gardell, initiativtagare och språkrör för Ship to Gaza, är expert på asatrons antisemitiska ideologi och har föreläst för satanister. Han är dessutom själv asatroende och har personlig kontakt med flera muslimska extremist­organisationer.
– Man får inte som akademisk forskare gå så nära sitt ämne att man blir en del av det ämne man studerar, säger Magnus Ranstorp, forskningschef vid Försvarshögskolan.

Är denna sorts krafter som Sverige och Europa verkligen vill ledas av? Är judehatet så starkt i vår världsdel att man än en gång låter galna diktaturer försöka utrota detta folk?
Jag skäms över den hatfyllda rapportering som svenska nyhetsmedier fylls av i dessa dagar. Och att vi inte har några politiska ledare som orkar stå emot hatat, lika lite som vi hade det på 1930-talet.
Återigen ruckar Europa på hela sin värdeskala för att kunna hata ett litet folk som bara vill ha sin självständighet och sin kultur i fred.
Se mer: Israel agerade helt enligt internationell rätt.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , ,, )

Rulla till toppen