Sifo: Alliansen leder

SCB kan slänga sig i väggen. Idag kommer en färsk opinionsmätning från Sifo:

Som väntat visar Sifos väljarbarometer ett helt annat opinionsläge än SCB:s föråldrade partisympatiundersökning. Sifo har mätt opinionen under perioden 31 maj–10 juni och resultatet visar ett genombrott för Alliansen. För första gången under mandatperioden leder regeringen – med 48,4 procent över oppositionen som faller tillbaka till 45,6 procent.

Moderaterna blir största parti, S förpassas till näst störst. Och samtliga mindre riksdagspartier klarar riksdagsspärren.
Detta utfall känns mer logiskt än det SCB visade. De rödgröna har fått visa färg i sin budgetmotion och där föreslagit en rad skattehöjningar som kommer att kväva den konjunkturåterhämtning som jobbskatteavdraget medfört. Mer tvång, regler och klåfingrighet är inte vad Sverige behöver i denna allvarliga stund.
Men valet är inte avgjort. Det är jämnt i oppinionen. Nu hänger det vem som gör starkast valrörelse.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , )

Rulla till toppen