LO:s mångmiljonstöd till S-valrörelse

Helsningborgs Dagblad tar upp mångmiljonrullningen i form av valbidrag från LO till Socialdemokratiska partiet, Självständighet viktigt för fackens trovärdighet:

LO:s ordförande sitter fortfarande i Socialdemokratiska partiets verkställande utskott. I Ekots lördagsintervju försvarade hon sin position och även miljonstödet till partiet med att detta är viktigt för att LO:s medlemmar ska få genomfört den politik som man enats om på sina kongresser. Trots att antalet LO-medlemmar som röstar på Socialdemokraterna fortsätter att minska. Det verkar hon inte se som något problem. […]
Men för att bli verkligt trovärdig gäller det också att vara en självständig och stark röst. Det blir man genom att ha många medlemmar bakom sig. Och genom att inte ha kopplingar som kan ifrågasättas.

Ja, nu när Socialdemokratin i storstadsregionerna är nere i 20-procentsnivån kan man verkligen fråga sig om det ligger i LO-medlemmarnas intresse att uppfattas som hårt allierade med denna smala fraktion. Många LO-medlemmar röstar på andra partier, så varför ska LO finansiera Socialdemokraternas valkampanj?
Jag är inte för förbud eller regler, men man borde diskutera om det verkligen är i berörda parters intresse att låta mångmiljonrullningen fortsätta.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , )

Rulla till toppen