Rödgrön sjukvårdspolitik för längre köer

I ledarstick skriver Svenska Dagbladet, Rödgrön rättvisegrupp: Nu blir det kölapp och väntrum igen:

Det har funnits S-politiker som insett att stoppolitiken inte håller, men nu är den tillbaka med besked. Med slagord som nej till att ”privata pengar går före behov”. Men vem avgör behoven i vården?
Var det fel av gruvtolvan i Kiruna att förhandla om en privat sjukvårdsförsäkring för att deras medlemmar skulle slippa vänta månader på rätt behandling? Borde Sunne kommun inte ha försäkrat samtliga anställda för att minska sjukskrivningstiden i kommunen?

Inför valet återtar Socialdemokratin en dogmatisk hållning i sjukvården. Det kommer att drabba patienter som inte får vård i tid, och det går ut över de många kvinnor som arbetar i vården som inte kan välja en annan arbetsgivare.
(Andra intressanta bloggar om , , , , )

Rulla till toppen