Kjell-Olof Feldt (S): undermålig rödgrön politik

Idag är det svårt att förstå hur stor makt Kjell-Olof Feldt hade på 1980-talet. Han var socialdemokraternas finansminister i en tid då staten kontrollerade betydligt mycket mer av ekonomin än idag. Samtidigt var han en god kommunikatör som hade stort förtroende hos svenska folket.
Men nu är den gamle finansministern irriterad över de rödgrönas ekonomiska politik som innefattar återinförd förmögenhetsskatt, rapporterar E24 i Kjell-Olof Feldt rasar mot oppositionens skatteförslag:

– Det är farligt och kommer att leda till att man gör fel investeringar eller helt enkelt röstar med fötterna och drar iväg med pengarna någon annan stans där den här osäkerheten inte finns.
Han pekar på att det är särskilt skadligt ”att skapa osäkerhet på just det här området”. Det handlar om de ”de mest långsiktiga investeringarna och de mest långsiktiga besluten som fattas av näringsliv och hushåll”.

Detta visar hur skakig de rödgrönas ekonomiska politik är. Den har inte ens stöd bland Socialdemokratins legendarer.
När V och MP är med i båten är det inte längre S-politik som utgör alternativet till de borgerliga. Nej, det är en ny soppa. Där det gamla gråsosseinslaget har tagits bort. Nu är det radikalare ingredienser som gäller.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , )

Rulla till toppen