Gazaaktivister naiva eller talar inte sanning

Inga kritiska frågor har ställts till riksdagsledamoten Mehmet Kaplan (MP) som deltog i Gazakonvojen. Inte förrän Aftonbladets läsare fick ställa frågor i en chatt.
När han får fråga om en av huvudorganisatörerna bakom “Ship to Gaza”, den turkiska terrororganisationen IHH, svarar han att han inte “känner till” det:

I inlägget nedan försöker Kaplan påstå att han har mer vetskap om Israels tänkande än om organisatörerna av den konvoj han själv är var en del av:

Det är häpnadsväckande om inte Mehmed Kaplan känner till att turkiska IHH är en organisation som använder “hjälpinsatser” som motiv för att sprida jihad och står i kontakt med såväl al-Qaida som Muslimska brödraskapet.
Om Kaplan inte vet det är han otroligt naiv, en synnerligen “nyttig idiot” för att tala med Lenin.
Men är det trovärdigt att Kaplan inte skulle känna till detta? Och varför börjar han i sitt svar att yra om vad han vet om Israel?
Borde inte Miljöpartiet hålla rent mot terrororganisationer vars syften är att nå religiösa mål med våld? Vad är egentligen skillnaden mellan IHH och KKK?
Miljöpartiet samarbetar således med högst tvivelaktiga organisationer som varken tror på demokrati eller mänskliga rättigheter.
Är det denna typ av aktörer som Sverige kommer att söka umgänge med om vi får en rödgrön regering med MP?
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , ) Se mer: AB,2, DN,2,

Rulla till toppen