Inget fel på försvaret rekryteringskampanjer

Göteborgs-Posten irriterar sig över Försvarsmaktens rekryteringskampanjer nu när den allmänna värnplikten upphör, Oseriös försvarskampanj:

Och din chef blir – major Bruce Willis!? Eller hur skall man tolka försvarsmaktens actionfilmer…?
Rekryteringen handlar ju om att locka folk till ett jobb som blivit allt farligare i takt med att vårt engagemang i fredsframtvingande insatser ökat. Det handlar om att få människor att frivilligt riskera sina liv i främmande land. Försvaret borde således lägga sig vinn om en betydligt mer seriös image om man verkligen vill locka rätt personer

Jag delar inte kritiken. Det är inte småfeta, medelålders och intellektuella redaktörer pa tidningar som ska lockas. Försvaret behöver en god tillströmning av sökande till sina insatser. För att det slutliga urvalet ska bli så bra som möjligt krävs störtsta möjliga urval. Allt hänger sedan på gallringen, som naturligtvis ska vara noggrann. Gallringen kan inte ske genom annonsernas utformning, deras uppgift är att väcka uppmärksamhet.
(Andra intressanta bloggar om , ,, , , , , , , , , )

Rulla till toppen