Gazakonvojen: Nyhetsbyrå förvanskar i syfte att missgynna Israel

Vi såg det under Hizbollahs krig mot Israel 2006: västvärldens nyhetsbyråer agerar propagandistiskt till förmån för Israels fiender. Man förvanskade fotografier och lät Hizbollahterrorister iscensätta bilder, vilket resulterade i att en och samma gråtande kvinna beskrevs som hemlös utanför flera olika bostadshus. Likaså användes exakt samma leksaker utanför flera olika hus där strider ägt rum, allt för att skapa dramatiska bilder. Journalistkåren brydde sig inte om att detta var iscensatt propaganda.
Nu uppdagas att detsamma hände i samband med förra veckans Gazakonvoj. Dagens Nyheter rapporterar, Knivar och blod togs bort från foton:

Båda fotona föreställer israeliska soldater som trycks ner mot däcket av aktivister. Reuters har beskurit bilderna så att den ena bilden inte visar att det står en person hållandes en kniv till höger om den liggande soldaten, och att det är en fläck av blod på ett trappräcke i förgrunden. En blodig hand tillhörande en liggande person har också skurits bort.
På det andra fotot har en stående person med kniv i handen försvunnit.

Massmedierna spelar aktivt med i Hamas propagandakrig mot Israel.
Positivt är att Dagens Nyheter rapporterar. Det gjorde man inte tidigare när Israels grannar gått till attack. Då svalde man propagandan med hull och hår. Allt antijudiskt måste ju vara sant.
Jag hoppas inte denna artikel var undantaget som får bekräfta regeln.
Dagens Nyheter och andra medier som vill behålla något anseende borde sätta redaktioner i arbete på att avslöja all judefientlig propaganda som medievärlden så okritiskt sväljer.
Se blogginlägg om Hizbollahkriget 2006: Reuters manipulerar fotografier, Fler mediabedrägerier från Libanon, ännu fler mediabedrägerier från Libanon, Så skändas döda barn i mediernas Libanonpropaganda, Så låter sig västmedia manipuleras, Libaneser ger Hizbollah skulden, västmedier Israel, Se också FN-medlare: Arafat ljög hela tiden.(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen