Felcitat om friskolor

Statssekreteraren Bertil Östberg i utbildningsdepartementet har inte gjort de uttalanden som publicerats i brittiska Sunday Mirror, säger han till Värden idag, Svensk statssekreterare slagträ i engelsk skoldebatt:

— Jag har inte varnat den brittiska regeringen för att införa friskolor, och när det gäller de svenska friskolorna så sade jag klart och tydligt till tidningen att de svenska friskolorna har kommit för att stanna och att det är positivt, fortsätter han.

Bra. Jag uppmärksammade den brittiska intervjun eftersom budskapet var så grovt och så totalt vansinnigt att man inte bara kan gå förbi det utan att reda ut vad som hänt.
Men hur kunde det bli så fel? Kanske ska svenska tjänstemän akta sig för att göra politiska uttalanden utomlands. Vi lever i en globaliserad värld och slarviga intervjuer kommer att uppmärksammas här hemma.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , )

Rulla till toppen