Vänsterdemonstranter dödar civila i Grekland

Demonstrationerna mot att införa en ansvarsfull ekonomisk politik i Grekland har urartat och krävt flera människoliv, rapporterar Aftonbladet i Tre döda i attack mot bank i Aten:

En bank i centrala Aten har stuckits i brand av demonstranter. Tre personer uppges ha mist livet och minst fem skadats.

Via internationella TV-kanaler kan man se hur demonstranter försöker storma parlamentet, kastar brandbomber och stenar.
Men nu är festen på andras bekostnad slut. Nu får grekerna allt se till att arbeta ihop till sin egen försörjning. Det gör vänstern rasande. Men det här är inte demonstrationer för solidaritet, det demonstrationer för parasiter.
Grekiska parlamentet har ännu inte godkänt de alltför lindriga svångremsåtgärder som EU och IMF har ställt för att bevilja mer än 1000 miljarder kronor.
Och idag tvingades Tysklands förbundskansler Angela Merkel i parlamentet försvara förslaget att Tyskland ska stå för stora lån, rapporterar Deutsche Welle, Chancellor Merkel defends position as parliament debates Greece bailout:

När det tyska parlamentet på förmiddagen startade debatten om EU:s finansiella låneaktion för grekland, gjorde Angela Merkel en sak klar i sitt tal:
“Detta handlar om ingenting mindre än Europas framtid och framtiden för Tyskland i Europa”, sa Merkel om regeringens förslag att ge Grekland ett räddningspaket.

Nu tar alltså Tyskland händelseutvecklingen på allvar. Frågan är om det grekiska folket och deras politiker gör det.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , )

Rulla till toppen